Over mij

Steem met de 127mmNaam: Steven Lantinga
Geboren: 1984 te Apeldoorn
Woonplaats: Apeldoorn
Studie: HBO fotografie (huidig)
Beroep: Webprogrammeur
Actief in de hobby sinds: 2006

Ik ben eigenlijk al in 2005 in de hobby gerold toen ik tijdens mijn stage een bericht las over de Cassini-Huygens missie naar Saturnus & Titan. Ik raakte geboeid door de theorie en de prachtige foto’s op het internet, en kwam zo uiteindelijk op het toenmalige Astrostart terecht. Toen mijn stage afliep was ik weer veel met school en mijn bijbaantje bezig, en verwaterde de interesse. Tot ik in 2006 weer een bericht tegen kwam over astronomie.

Via via kwam ik weer bij Astrostart terecht en begon het bijbehorende Astroforum te volgen waar ik mij in maart 2006 heb geregistreerd. Toen nog een forum met enkele tientallen actieve gebruikers, nu een volwaardig forum met duizenden leden waarvan enkele honderden actief. Via dit forum heb ik veel ervaring op gedaan, dingen geleerd, contacten gelegd en zelfs blijvende vrienden gemaakt.

Momenteel (december 2010) richt ik mij voornamelijk op het visueel waarnemen en loggen van objecten (zonder goto, dat vind ik zelf maar niks) met de sporadische schets ter aanvulling. Meerdere pogingen tot astrofotografie heb ik tijdig afgekapt, maar voor de toekomst zijn er wel weer plannen.

De naam “Steem” is een verbastering van de naam Steven via een Gronings accent. Mijn oma spreekt mijn naam zo uit en vrienden hebben dat opgepikt. Deze blog ben ik begonnen in december 2010 en ik heb oudere berichten van het Astroforum gekopieerd (waar je natuurlijk nog veel meer berichten van mij kunt vinden). Je kunt mij tevens vinden op deepskylog.be, facebook, hyves of twitter.