Kafoep in Augustus

Een avond die in eerste instantie niet meer door leek te gaan bleek uit te pakken tot de beste in tijden. Een heerlijk voorproefje voor Frankrijk in ons eigen kikkerlandje. Geen gitzwarte hemel en geen melkweg tot strak aan de horizon, maar wél lage Messiers, een goede transparantie en een heerlijk temperatuurtje. Niet te vergeten het leuke gezelschap waaronder ik me deze avond weer begaf. Naast mijn grote vriend Robbert die wederom de moeite nam mij op te pikken kon ik genieten van de aanwezigheid van Roel, Eric, Eli en Matthijs (Keats).

Het was dus lage Messiers jagen vandaag, en dat was te zien. De kijkerbuizen stonden voor het grootste deel van de tijd in de richting van de boogschutter, en Erics groene laser scheerde over de boomtoppen. Erics laser waarmee overigens een leuk trucje is uit te halen als je een UHC of OIII bij de hand hebt. Ik had geen pen of papier mee, maar dat is ook helemaal niet nodig. Ik wacht gewoon tot Robbert zijn lijstje hier neerzet en dan verwijs ik daar naar. Wij hadden vandaag een Messierrelatie om het maar zo te noemen, waarbij we achtereenvolgens dezelfde Messiers zochten, en vervolgens bij elkaar gingen controleren. Als je denkt dat we hierdoor niet veel hebben kunnen zien dan heb je het mis. M8, M11, M16, M17, M18, M20, M21, M22, M23, M24, M25 en M28 hebben al die jaren geleden niet nodeloos hun fotonen richting Klein Amsterdam gestuurd.

Terwijl deze fotonen zich nog langzaam in onze hersengewelven vestigde dronken we het inmiddels traditie geworden afsluitbiertje. En ja, wat komt er dan ter sprake onder een heldere zomerhemel? Juist, de zomerstring. Jurgen, je hebt helemaal gelijk, wat ontzettend sexy!

Matthijs had zoekerproblemen, en daarom reden wij uiteindelijk weg met een eenzame waarnemer in de achteruitkijkspiegel. Matthijs, ik hoop dat het je nog gelukt is je gewilde Messiers te pakken. Ik ben in ieder geval klaar voor Frankrijk.

 

Comments are closed.